Orthomoleculaire praktijk
Dorpsstraat 8b, Meijel T 077 - 466 36 36

Hypnose en kanker (oncologie)

"Het lichaam heeft een natuurlijke neiging om zichzelf te herstellen"
Hipocrates - grondlegger van de westerse gezondheidszorg

Ons onderbewustzijn draait op vaste geprogrammeerde patronen, zo heeft iedereen zijn eigen patronen opgebouwd. Wanneer we bijvoorbeeld weten dat we chemotherapie krijgen, gaat bij veel patiënten al een onderbewust patroon lopen dat ze misselijk zullen worden, want chemotherapie wordt direct geassocieerd door ons onderbewustzijn met misselijkheid en braken.  Dit hoeft niet altijd zo te zijn, maar wat de geest verwacht (misselijkheid/braken) heeft een sterke neiging tot realisatie! Hypnose kan patronen in je onderbewustzijn doorbreken.

Een ander onderdeel dat wij kunnen behandelen, is pijn. Graag leg ik dat uit aan de hand van volgend voorbeeld. Vaak zie je "zomaar" een blauwe plek op je huid terwijl je de pijnprikkel die de blauwe plek heeft veroorzaakt niet gevoeld hebt. Binnen hypnotische technieken, kunnen wij u helpen om minder of zelfs geen pijnprikkels te voelen die veroorzaakt wordt door een vergevorderd stadium van kanker.

Patiënten die met hulp van hypnose hun onderbewustzijn willen aanspreken ervaren vaak een verbetering in de beleving van de therapie die zij ondergaan. Zo kan Hypnosecentrum de Peel u helpen met onder andere misselijkheid en braken, haaruitval, en pijnbestrijding. Ook kan hypnose uw geest aanspreken om tegen de kanker te werken en het immuunsysteem te versterken.  En ook patiënten die zelf weer controle over hun lichaam willen hebben zijn erg gebaat bij hypnose therapie.

Disclaimer: Patiënten die een anti-kanker therapie ondergaan bemerken vaak vervelende bijwerkingen. Deze bijwerkingen zullen ten alle tijde met de hoofdbehandelaar besproken moeten worden. Hypnose is geen vervanging van bestaande antikanker therapieën.