Orthomoleculaire praktijk
Dorpsstraat 8b, Meijel T 077 - 466 36 36

Infuus-therapie

Infuustherapie met vitamine C

Vitamine C is een vitamine die aanwezig is in voedingsmiddelen zoals citrusvruchten of groene bladgroenten. Wij mensen kunnen vitamine C niet zelf aanmaken en daarom moeten wij ervoor zorgen dat we voldoende vitamine C rijk voedsel tot ons nemen. Het heeft een belangrijke functie in ons lichaam bij de aanmaak van bindweefsel, werking van het immuunsysteem, aanmaak van hormonen en heeft een belangrijke rol als antioxidant.

Vitamine C staat weer opnieuw in de belangstelling voor behandeling van kanker, reuma, infectieziekten en zelfs behandeling van Hartvaatziekten. De effecten van vitamine C zijn groot, een hoge dosering is echter nodig. De dosering is per persoon is verschillend en de hoogte hiervan wordt door bloedonderzoek bepaald. De opname van een hoge dosis vitamine C kan alleen worden bereikt door deze toe te dienen met een infuus.

  • Bij kanker belemmerd vitamine C de groei van de kankercellen en wordt celdood geactiveerd.
  • Bij hart- en vaatziekten beschermt en repareert het als het ware de beschadiging in de bloedvatwand en verlaagd vitamine C de bloeddruk.
  • Het effect van behandeling bij infectieziekten en reuma bestaat uit stimulatie van het immuunsysteem en het verminderen van de aanmaak van ontstekingsstoffen. Vitamine C Stimuleert de aanmaak van eiwit en bindweefsel, vooral belangrijk voor de gewrichten.

Over het algemeen voelen mensen die behandeld worden met vitamine C zich vitaler, minder moe, hebben minder pijnklachten, een grotere eetlust en minder last van depressieve klachten en slaapstoornissen.

Werkwijze

Voordat een behandeling met Vitamine C kan starten wordt de nierfunctie en de uitgangswaarde van Vitamine C gecontroleerd. Als aan alle voorwaarden is voldaan wordt er een protocol gestart welke is overgenomen uit een Amerikaanse kliniek waar al meer dan 35.000 vitamine-C-infusen zijn gegeven.

Als gestart kan worden krijgt u 2 keer per week een infuus toegediend in onze praktijk.

Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar het toedienen van vitaminen C infuus, het is veilig en effectief gebleken en bijna zonder bijwerkingen. Er zijn onderzoeken gedaan naar de behandeling van reuma, infectieziektes en kanker door middel van vitamine C infusen.

We geven ook infusen met andere supplementen. U kunt een afspraak inplannen om de mogelijkheden te bespreken