Orthomoleculaire praktijk
Dorpsstraat 8b, Meijel T 077 - 466 36 36

Orthomoleculaire Geneeskunde: geneeskunde op celniveau

‘Orthos’ is Grieks en betekent ‘goed, juist, recht, gezond’. Moleculen zijn kleine deeltjes, hiermee bedoelen we vitamines, mineralen, enzymen, aminozuren en andere essentiële voedingsstoffen. Deze stoffen moeten voldoende in het lichaam aanwezig zijn om het optimaal te laten functioneren. In de voeding zijn alle stoffen aanwezig, echter wat je inneemt wordt niet altijd opgenomen. Orthomoleculaire geneeskunde spoort de relatieve tekorten op en vult deze aan. Deze aanpak kan uw gezondheid positief beïnvloeden en klachten en ziekten voorkomen en genezen.

Drijvende kracht achter Orthomoleculaire praktijk de Peel is Drs. RB Elens, hij is gediplomeerd orthomoleculair arts en praktiserend huisarts. Drs. RB Elens is ingeschreven bij de AVIG en de MBOG. Hij werkt samen met  Angelique Elens-Peeters, zij is gediplomeerd Orthomoleculair therapeut, Counselor en hypnotherapeut. Zij is ingeschreven bij de MBOG.

 

 

 

“Vanuit mijn ervaring in de geneeskunde heb ik gemerkt dat de Reguliere Geneeskunde in Nederland heel goed is. Echter de mens is een uitermate complexe machine, van belang is dat elke cel genoeg kwalitatieve voeding krijgt en flexibel blijft om zo gezond mogelijk te kunnen functioneren. Orthomoleculaire Geneeskunde is hierin een hele goede basis. Puttend uit de opgedane kennis en jarenlange ervaring in binnen- en buitenland, help ik u graag.”
Drs. RB.  Elens – Orthomoleculair arts en Praktiserend Huisarts