Huisartsenpraktijk
Dorpsstraat 8b, Meijel T 077 - 466 36 36

Reizigersadvies

Reizigersadvisering

Voor veel 'verre' vakantiebestemmingen worden vaccinaties geadviseerd. Wij zoeken graag voor u uit wat voor uw vakantiebestemming aangeraden wordt volgens de landelijke richtlijnen. Een gezonde voorbereiding begint tenminste 4 tot 6 weken voor aanvang van uw vakantie.

Intake

Gezondheidsrisico’s verschillen per regio, per seizoen en per patiënt, daarom vragen we u om zo volledig mogelijk het intakeformulier in te vullen en daarnaast een kopie van uw reisbeschrijving en/of routekaartje toe te voegen. Indien u in het bezit bent van een vaccinatiepaspoort (geel boekje), voeg dit dan ook toe. Op basis van deze informatie wordt samen met de arts bekeken welke risico’s u loopt.

Persoonlijk advies

Zodra wij uw persoonlijke reizigersadvies samengesteld hebben, maken we een afspraak voor eventuele vaccinaties en schriftelijke informatie. Op verzoek kunt u een vaccinatiepaspoort krijgen, daarin kunnen alle vaccinaties vermeld worden. In sommige landen is dit verplicht.

In onze praktijk is dr. Elens gediplomeerd reizigersgeneeskundige en aangesloten bij het LCR. Assistente Angelien van Lier doet de intake en geeft het advies na overleg met een van de artsen.

Kosten/vergoeding

Reizigersadvies individu   € 20,00
Reizigersadvies gezin      Bij een reisadvies naar dezelfde bestemming: ouders/verzorgers € 20,00, overige gezinsleden € 10,00
Vaccinatiepaspoort           € 3,50

Dit is incl. het samenstellen van het reizigersadvies, voorlichting, de recepten en het toedienen van eventueel benodigde vaccinaties. Het genoemde bedrag is excl. eventuele vaccins of medicijnen, deze moet u bij de apotheek apart afrekenen.

Reizigersadvisering valt niet onder de basiszorg. Meestal worden reizigersadviezen en bijbehorende vaccinaties wel (deels) vergoed in het aanvullend pakket, dit kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar. U dient het advies contant af te rekenen in de praktijk, u ontvangt van ons een nota om bij uw zorgverzekeraar in te dienen.