Orthomoleculaire praktijk
Dorpsstraat 8b, Meijel T 077 - 466 36 36

Chronische aandoening

Chronische aandoening

U heeft de diagnose gekregen dat u een chronische aandoening heeft, of misschien heeft u deze diagnose al veel langer maar wilt het nu op een andere manier gaan aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan Diabetes Mellitus, Reumatoïde Artritis, Overgewicht, Psoriasis, ziekte van Crohn, Colitis ulcerosa, Artrose, Chronisch vermoeidheidssyndroom, fybromyalgie, hart en vaatziekten enz.

Orthomoleculaire praktijk de peel richt zich op het aanpakken van de oorzaak, klachtenvermindering en/of vermindering van medicatiegebruik. De aanpak is natuurlijk afhankelijk van uw aandoening

Werkwijze

Na een telefonische afspraak krijgt u een uitgebreid vragenformulier toegestuurd. U wordt gevraagd deze ingevuld terug te sturen. Recente brieven van specialisten, een overzicht van de medicatie en een verwijsbrief van uw huisarts zorgen voor goede aanvullende informatie.

Tijdens de eerste afspraak beginnen we met een gesprek gevolgd door een lichamelijk onderzoek. Daarnaast vragen we vaker aanvullend onderzoek aan door middel van bloedonderzoek, soms urineonderzoek en/of ontlasting onderzoek. Meten is weten.

Over het algemeen zal het bloedonderzoek bestaan uit het bekijken van de vitaminestatus, verhoogde ontstekingsstoffen, eventuele  tekorten aan mineralen en spore elementen en de functies van de organen. De urine kan worden onderzocht op eiwit, glucose en bloed maar ook op zware metalen. Het ontlastingsonderzoek is vaak gericht op parasitaire overgroei, schimmels en verteringsonderzoek.

Als alle gegevens binnen zijn vormen we een advies. Dit advies wordt met u besproken, dit kan telefonisch echter een ontmoeting is prettiger. De behandelingen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit het geven van Vitamine C infusen en innemen van supplementen, een ander voedingspatroon of het veranderen van medicatie. Een brief met daarin een samenvatting van de bevindingen en het advies wordt u hierna toegestuurd. Deze kunt u, indien gewenst, bij uw huisarts of specialist afgeven.