Orthomoleculaire praktijk
Dorpsstraat 8b, Meijel T 077 - 466 36 36

Kanker

Kanker

De ziekte kanker wordt gelukkig steeds vaker overwonnen. Soms kan een operatie volstaan en bij anderen zijn er bestralingen en chemokuren nodig. Vanuit het inzicht orthomoleculaire praktijk de Peel is het belangrijk om de door de oncoloog aangeboden therapieën gericht op genezing zeker te blijven volgen. Echter deze behandelingen geven vaak lichamelijke klachten.

De aanpak van de orthomoleculaire praktijk de peel richt zich op het verminderen van de bijwerkingen van de reguliere therapieën, het versterken van de chemotherapie, het versterken van het lichaam door de juiste aanvullingen en het verminderen van gewichtsverlies.

Werkwijze

Na een telefonische afspraak krijgt u een uitgebreid vragenformulier toegestuurd. U wordt gevraagd deze ingevuld terug te sturen. Recente brieven van specialisten, een overzicht van de medicatie en eventuele chemotherapie en een verwijsbrief van uw huisarts zorgen voor goede aanvullende informatie.

Tijdens de eerste afspraak beginnen we met een gesprek gevolgd door een lichamelijk onderzoek. Daarnaast vragen we vaker aanvullend onderzoek aan door middel van bloedonderzoek, soms urineonderzoek en/of ontlasting onderzoek. Meten is weten.

Als alle gegevens binnen zijn vormen we een advies. Dit advies wordt met u besproken, dit kan telefonisch echter een ontmoeting is prettiger. Het advies kan bijvoorbeeld bestaan uit een uitleg over een ‘ketogeen dieet’ en een behandeling met stoffen die de groei van de kankercel belemmeren en de functies van gezonde cellen verbeteren. Denk hierbij aan vitamine C infusen en het innemen van supplementen. Een brief met daarin een samenvatting van de bevindingen en het advies wordt u hierna toegestuurd. Deze kunt u, indien gewenst, bij uw huisarts of specialist afgeven.