Orthomoleculaire praktijk
Dorpsstraat 8b, Meijel T 077 - 466 36 36

Lichamelijke klachten

Ik heb een klacht maar niemand kan iets vinden

Sommige mensen lopen al jaren met klachten waar in de reguliere geneeskunde geen oorzaak voor gevonden wordt. In de orthomoleculaire geneeskunde kijken we echter net iets verder, bij diverse klachten kan orthomoleculaire geneeskunde uitkomst bieden, denk aan huidklachten, buikklachten, moeheid, migraine, hoofdpijn, spierpijnen, vitaliteitsprobleem enz.

Werkwijze

Na een telefonische afspraak krijgt u een uitgebreid vragenformulier toegestuurd. U wordt gevraagd deze ingevuld terug te sturen. Recente brieven van specialisten, een overzicht van de medicatie en een verwijsbrief van uw huisarts zorgen voor goede aanvullende informatie. Dit is echter niet verplicht.

Tijdens de eerste afspraak beginnen we met een gesprek gevolgd door een lichamelijk onderzoek. Daarnaast vragen we vaker aanvullend onderzoek aan door middel van bloedonderzoek, soms urineonderzoek en/of ontlasting onderzoek. Meten is weten.

Over het algemeen zal het bloedonderzoek bestaan uit het bekijken van de vitaminestatus, verhoogde ontstekingsstoffen, eventuele tekorten aan mineralen en spore elementen en de functies van de organen. De urine kan worden onderzocht op eiwit, glucose en bloed maar ook op zware metalen. Het ontlastingsonderzoek is vaak gericht op parasitaire overgroei, schimmels en verteringsonderzoek.

Als alle gegevens binnen zijn vormen we een advies. Dit advies wordt met u besproken, dit kan telefonisch echter een ontmoeting is prettiger. De behandelingen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit het geven van Vitamine C infusen en innemen van supplementen, een ander voedingspatroon of het veranderen van medicatie. Een brief met daarin een samenvatting van de bevindingen en het advies wordt u hierna toegestuurd. Deze kunt u, indien gewenst, bij uw huisarts of specialist afgeven.