Coaching en Counseling
Dorpsstraat 8b, Meijel T 077 - 466 36 36

Persoonlijke begeleiding

Als objectieve buitenstaander help ik uw medewerkers het beste uit zichzelf te halen, met als gevolg: het verhogen van hun productiviteit, inzetbaarheid, energie, rendement, arbeidsvreugde, motivatie.  Medewerkers die letterlijk en figuurlijk “lekker in hun vel zitten”, dragen bij aan een gezond bedrijf. U heeft hiermee een tool waarmee medewerkers en de organisatie succesvoller worden. De kans op uitval door stress wordt gereduceerd.

Coaching: ruimte voor groei

Een bedrijf functioneert op zijn best wanneer er zo volledig mogelijk gebruik gemaakt wordt van de kwaliteiten die in het bedrijf aanwezig zijn. De kwaliteiten worden voor het grootste deel gevormd door de werknemers. Het zo optimaal mogelijk functioneren van werknemers zorgt voor een gezonde organisatie.

Door middel van coaching krijgt uw werknemer meer inzicht in zijn/haar huidige situatie. Dit geldt voor werk en privé. We gaan uit van wat de werknemer wil bereiken, zowel op zakelijk als privégebied. Persoonlijke doelen worden in kaart gebracht. Er wordt gekeken hoe de werknemer deze persoonlijke doelen kan bereiken. Hierin wordt rekening gehouden met zijn unieke talenten, kwaliteiten en mogelijkheden. Het optimaal laten functioneren van de medewerker staat centraal.

Concrete toepassingen coaching in een bedrijfsomgeving:

  • Balans werk / privé;
  • Optimaliseren van persoonlijk functioneren;
  • Omgaan en verbeteren van aandachtspunten/ontwikkelpunten;
  • In kaart brengen  en bereiken van (carrière) doelen;

Neem vrijblijvend contact met ons op! De coach is er als sparringpartner, ter motivatie en ondersteuning en is gericht op de persoonlijke ontwikkeling van de werknemers in de door hun te vervullen rollen

Counseling: voor een gezonde organisatie

Voorkomen en verkorten van ziekteverzuim en het zo goed mogelijk laten functioneren van uw werknemers, is een zaak van vroeg signaleren en adequaat optreden. Bij verzuim zijn er meestal veel verklaarbare redenen aan de wijzen. Vaak echter ligt er een oorzaak in het denken-voelen-doen van de werknemer.

Bij stress-gerelateerde klachten en burn-out focust de counseling zich op stressreductie in lichaam, geest en gedrag met als resultaat meer energie (lichaam), verhoogd concentratievermogen (geest), verbeterd zelfinzicht en zelfmanagement (gedrag). Counseling, ook wel stressmanagement genoemd, is een laagdrempelige en praktische vorm van psychosociale, of te wel emotionele, hulpverlening. Het is resultaatgericht en effectief.

Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Conflictbemiddeling: omdat er altijd een oplossing mogelijk is!

In bedrijven werken verschillende mensen met diverse achtergronden en uiteenlopende belangen. Hierdoor kunnen er conflicten ontstaan. Vaak kunnen deze conflicten onderling of met behulp van een leidinggevende worden opgelost. Soms echter lijkt een oplossing niet mogelijk. Een conflict kan uw medewerker stagneren in zijn of haar functioneren en het plezier in zijn/haar werk ontnemen. In het ergste geval kan dit leiden tot ziekteverzuim. Onder begeleiding van de counselor bezien de betrokkenen alle facetten van het conflict. Hierdoor komt er inzicht en kan er een werkbare oplossing van het conflict worden gerealiseerd.

Neem vrijblijvend contact op met Coaching/Counseling van Centrum de Peel op, zodat er snel werkbare oplossingen gerealiseerd worden!